Vrijzinnig Servicebureau - Bergman

voor uw gemeenschap

Wie is de persoon achter www.vs-bergman.nl ?

 

Mijn naam is Hein Bergman
Inmiddels zeventig jaar oud en getrouwd.

Aanvankelijk is mijn werkzame leven als bouwkundige begonnen. Maar een uit belangstelling begonnen HBO+ – opleiding Theologie resulteerde uiteindelijk in het werken als predikant. Daarin heb ik veel ervaring opgedaan met het geven van pastoraat en de begeleiden van mensen in de laatste levensfase van hun leven. De laatste 25 jaren heb ik gewerkt binnen wat genoemd wordt de Vrijzinnigheid.  In mijn geval is dat eerst de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB in Twente geweest en daarna binnen de Vereniging van Vrijzinnige Hervormden in Kampen en de Noordoostpolder.

Over wat vrijzinnigheid is kun je uitgebreid “googelen”. Maar voor mij komt het neer dat je zelf bepaald wat voor jou van waarde is en niet een instituut met zijn voorgeschreven regels en opvattingen.

Indien u meer gestructureerd informatie wil verkrijgen dan kunt u het boekje van Rienk Klooster, Het vrijzinnige protestantisme in Nederland, lezen. (Alleen 2e hands te verkrijgen.) Een ander boek wat inzicht geeft is het onlangs uitgekomen Liberaal Christendom van Rick Benjamin e.a.